Se sprašuješ kako doseči dolgotrajne rezultate?

Živimo v družbi, ki stalno povečuje pričakovanja, zahteve in s tem tudi stiske, saj nam na vsakem koraku sporoča, da nismo dovolj dobri, lepi, fit, uspešni, popularni, itd.

Ob enem nam skozi ta sporočila daje občutek manjvrednosti, po drugi strani pa nam pri ustvarjenem problemu skozi oglase in članke v revijah ponuja rešitve (»Revolucionarna metoda za hujšanje«, »S pitjem tega čaja boste v naslednjem tednu izgubili 2kg« itd. ).

Te rešitve posamezniku (ki je visoko motiviran) prinesejo sicer hitre rezultate, ki se na dolgi rok žal ne obnesejo.

Zakaj?

Samo predstavljajte si vaš fokus in predanost, ko se osredotočite na določen cilj. Prepričana sem, da zberete dovolj motivacije in discipline, da ga dosežete.  Vendar, če vmes niste začeli s spreminjanjem svojih navad in miselnosti, ki so vas v prvi vrsti pripeljale do točke nezadovoljstva, boste slej ali prej prišli nazaj do istega izhodišča.

Prav zato sama vedno poudarjam pomen procesa- potrebno ga je sprejeti in si ga narediti  prijetnega, saj le na ta način ustvarjamo dolgoročne rezultate. Ko v nečem uživaš, si tega želiš še več.

Predstavljajte si, da hodite v fitnes s svojim osebnim trenerjem, ki vam pripravi program vadbe, ki je prilagojen vašim sposobnostim, primeren za vas zato se ob izvajanju vaj počutite uspešno, močno, samozavestno. Ob enem uživate  v družbi trenerja, nelagodja zaradi poznavanja naprav ni, gneča v fitnesu naenkrat ni več moteča..  počutite se varno in prijetno. Počasi obiski fitnesa (ki so bili včasih muka) postajajo všečni in jih komaj čakate.

Podobno je s hrano, majhne spremembe v jedilniku lahko naredijo veliko spremembo na dolgi rok. Vam so popolnoma sprejemljive zato jih na dolgi rok ni težko vzdrževati.

Ker pa se osredotočamo samo na »hitre rešitve«, ker hočemo hitre rezultate, se v našem življenju ustvarjajo nenadne spremembe in polna glava zmede. Samo pomislite, kdaj ste bili nazadnje popolnoma frustrirani nad poplavo različnih informacij, da sploh niste več vedeli, daj delate prav in kaj narobe?Katera informacija je prava? Kaj izbrati, kaj verjeti..? Kateri izdelek mi bo pomagal do hitrejšega rezultata?

Ob vseh teh impulzih, da bi našli pravo rešitev, izgubimo pot do sebe. Stik s svojim telesom in občutki, ki nam sami po sebi povedo kar moramo vedeti. Ne vemo več kaj si želimo, z ničemer nismo zadovoljni, ne znamo se odločati, borimo in odrekamo se za rezultate, ko pa pridemo do cilja še vedno nekaj manjka in zapademo nazaj v iste navade.

Za dolgotrajne rezultate moramo pogledati kateri vzroki so nas pripeljali do točke nezadovoljstva in jih spremeniti oziroma nadomestiti z bolj optimalnimi. Le na ta način se začne pot na dolgi rok.
Mogoče se sliši enostavno (ampak brez ustrezne podpore) ni.

Bi se sprehajali z mano?