Nasveti za lažji (prvi) obisk fitnesa

Če želiš samozavestno in odločno narediti prvi korak proti cilju potem preberi objavo. ⬇️
 
🔙 Bilo je že dolgo nazaj ampak še vedno se dobro spomnim, kako sem nesigurna prvič stopila v fitnes. Prostor, ki mi je vzbujal strah in zanimanje ob enem. Strah je prevladal, zato sem se prvih nekaj dni sramežljivo zadrževala v kotu kjer so bile postavljene tekalne steze in kolesa. Dokler nisem nabrala dovolj poguma, si do naprav sploh nisem upala. Zdelo se mi je, da me vsi čudno gledajo in si mislijo »kaj pa ta dela tukaj«.
 
Verjemi, vem kako se počutiš, če si tudi sama na začetku in obljubim, postane lažje.
 
Počasi in vztrajno sem prišla do točke, kjer je sedaj fitnes zame postal prostor v katerim se počutim doma, vključno z ljudmi, ki ga obiskujejo. To je čas, ki si ga vzamem zase. Med treningom sem »tukaj in zdaj«, prefiltriram stres, jezo, žalost.. spet drugič pa motivacijo, veselje in zagon, ki jih imam izkoristim v svoj prid, naredim top trening in svojo dobro voljo potenciram. V vsakem primeru pridobim (sedaj veš zakaj sem vedno nasmejana 😋).
 
❗️Vadba z utežmi bo tudi tebi izboljšala počutje. Še več, naučila te bo discipline, reda in te vedno znova potisnila skozi (navidezno) mejo, ki si jo postavljaš. To pomeni, da se stalno izboljšuješ, postajaš močnejša in te male zmage posplošiš še na druga področja življenja. Bolje prenašaš stresne situacije, si bolj produktivna in zadovoljna.
Polagam ti na srce, ne oziraj se na druge in ne pusti, da te strah odvrne od odločitve, o kateri razmišljaš.
☑️ Torej, kdaj želiš začeti?
👉🏻Ker pa vem, da se spopadaš z dvomi in strahovi sem ti pripravila par nasvetov, katere bi si ob začetku poti želela slišati tudi sama, in ti bodo omogočili lažjo odločitev za prvi korak.
 
📌Uteži 𝐬𝐨 𝐟𝐚𝐣𝐧 🏋🏻‍♀️. Ne uporabljajo jih samo fantje in zaradi njih tudi ne boš postala mišičasta kot kakšen bodybuilder (ni tako enostavno) ampak bodo s časoma tonirale in oblikovale tvoje telo, kar pa je cilj vsake ženske, kar jih poznam. Kot pa sem omenila že prej, imajo ogromen vpliv tudi na tvoje fizično in psihično počutje.
 
📌Zavedaj se, 𝐝𝐚 𝐣𝐞 𝐯𝐬𝐚𝐤 človek 𝐭𝐚𝐦 𝐳 𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐨𝐦, da zase 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐧𝐞𝐤𝐚𝐣 𝐝𝐨𝐛𝐫𝐞𝐠𝐚🧘🏻‍♀️. Nihče ne gre v fitnes zato, da bi ocenjeval druge. Če slučajno naletiš na nekoga, ki ti vzbuja neprijetne občutke vedi, da je on tisti s težavami. Takih se enostavno izogneš in jim onemogočaš kakršen koli vpliv na tvojo voljo.
 
📌𝐕 𝐟𝐢𝐭𝐧𝐞𝐬𝐮 𝐧𝐢 𝐛𝐨𝐠𝐨𝐯, samo človeška bitja😛. Opazila boš, da v fitnes zahajajo povsem običajni ljudje, ki so bili na začetku na istem, kot si sedaj ti in so (na splošno) zelo prijazni. Poznajo tvoje strahove in negotovosti. Ob enem pa boš s tem, ko hodiš na trening ob konstantni uri, ugotovila, da se takrat v fitnesu zadržujejo iste osebe. To pomeni, da se sčasoma lahko spletejo novi odnosi in prijateljstva.
 
📌𝐃𝐨𝐠𝐨𝐯𝐨𝐫𝐢 𝐬𝐞 𝐳𝐚 𝐮𝐯𝐨𝐝𝐧𝐨 𝐮𝐫𝐨, kjer ti zaposleni pokažejo pravilno uporabo naprav💡. Največkrat strah leži prav v tem, da ne poznamo okolja v katerega prihajamo. Ko se seznaniš z napravami, obiski fitnesa hitro postanejo manj stresni, bolj obvladujoči in ti imaš večji občutek nadzora.
 
📌𝗡𝗮𝗿𝗲𝗱𝗶 𝗽𝗹𝗮𝗻📝. Pred prihodom v fitnes si na listek napiši trening, ki ga želiš opraviti. Tako boš tja prišla s točno določenim namenom in večjo samozavestjo.
 
📌In še najboljši nasvet za konec, 𝐫𝐚𝐳𝐦𝐢𝐬𝐥𝐢 𝐨 𝐬𝐨𝐝𝐞𝐥𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐮 𝐳 𝐦𝐚𝐧𝐨 oz. poglej ponudbo lokalnih osebnih trenerjev in če začutiš, da je tam nekdo s katerim bi lahko sodelovala, jih pogumno kontaktiraj📲. Verjemi mi, ne bo ti žal. Imeti osebo, s katero skupaj vstopiš v nov prostor pomeni imeti navidezen ščit in stalno oporo, ki poskrbi, da se dobro počutiš in vztrajaš. Osebni trener (coach) poskrbi, da je trening program individualno nastavljen (glede na tvoje želje, cilje, potrebe), te čezenj vodi, spodbuja, motivira.. ti preda svoje znanje in je zate dosegljiv. Posledično te opremi z vsem potrebnim, da zgradiš dobro osnovo na kateri lahko kasneje sama delaš naprej.. samozavestno in odločno!